Simptome cutie automata DEFECTA! Descopera care sunt cele mai frecvente 7 cauze ale defectarii si SOLUTII PRACTICE de remediere a problemei


Cutia automată a mașinii reprezintă un element critic al vehiculului pe care îl conduceți și are nevoie de îngrijirea și atenția corespunzătoare din partea voastră pentru o funcționare durabilă. Multe persoane nu cunosc costurile unei cutii automate. Uneori prețul acesteia poate întrece ușor prețul unui motor. Înlocuirea acesteia este incomodă, stresantă și foarte costisitoare. Tocmai din acest motiv este important să fiți atenți la următoarelor simptome și probleme ce pot apărea, dacă doriți să evitați o reparație majoră.

Simptomele care anunță o cutie automată defectă apar de cele mai multe ori atunci când aceasta nu este bine întreținută sau problemele mici nu sunt rezolvate din timp.

Înarmați cu cunoștințele corecte, veți putea lua o decizie fiind mai bine informați. Având cunoștințele corecte puteți lua mult mai ușor o deciziei mai bună și veți ști cu siguranță care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați.

Simptomele ce apar la o cutie de viteză defectă sunt acestea și vă transmit că este necesar să acordați un plus de atenție următoarelor situații

Cutia de viteze automată reprezintă un sistem mecanic foarte complex. Este motivul pentru care această componentă poate ajunge să coste mai mult decât o mașină. Acest lucru înseamnă că este de preferat să fiți atenți dacă unul dintre simptomele care anunță o cutie automată defectă apar. Nu ignorați sau așteptați ca acestea să dispară de la sine. O cutie de viteze defectă vă poate aduce foarte multe incoveniente și vă poate costa sume mari de bani să o înlocuiți dacă neglijați semnalele primite.

Tremurat și vibrații când trece într-o altă viteză

Cutia automată funcționează în parametrii normali atunci când treceți de la o treaptă de viteză la alta fără a avea probleme. În mod normal nu ar trebui să simțiți anumite vibrații sau un tremurat ciudat.

Atunci când încep să existe probleme, astfel de simptome vă pot părea nesemnificative. Este de preferat să analizați situația cu atenție încă de când apar primele semnale, deoarece cel mai probabil situația se vă deteriora. Dacă simțiți că ceva este în neregulă cu mașina trebuie neapărat să verificați problema. De obicei, când există o problemă la cutia automată și acesta a început să aibă mici stricăciuni, acestea se vor înrăutăți treptat.

O astfel de situație reprezintă o problemă serioasă și perioada de timp în care veți sta în această circumstanță este foarte importantă. Asigurați-vă că veți ajunge cu mașina în cel mai scurt timp la un specialist calificat în transmisiile automate sau vă puteți testa mașina singuri.

Mașina nu răspunde atunci când este în viteză

Când mașina intră într-o treaptă de viteză aceasta reacționează imediat sau există o întârziere? Transmisia automată vă face probleme atunci când puneți autovehiculul în mișcare înainte sau înapoi? Acestea sunt probleme ce pot semnala o defecțiune. Ar putea indica o problemă cu lichidul, proprietățile de protecție s-au degradat și acesta a devenit mai gros. În acest caz, un schimb de lichid vă poate ajuta.

Uneori este posibil ca aceste semnale să le primiți și dacă aveți o problemă cu computerul mașinii. Resetarea computerului mașinii uneori poate rezolva problema. Puteți face acest lucru prin deconectarea bateriei pentru aproximativ 30 de minute. Acest lucru îi poate permite resetarea. Dacă nu ajută, este timpul să cereți ajutor specializat.

Atunci când apar simptome care prezic o cutie automată defectă, fie nu intră în viteză, fie întârzie, este timpul ca cineva să verifice problema. Majoritatea problemelor ce prezintă aceste simptome sunt la început minore, dar este bine să rezolvați problema acum pentru că peste o perioadă de timp veți fi nevoiți să achitați o sumă egală cu costul unei mașini noi.

Face zgomote ciudate: lovituri, scârțâituri, bâzâituri

Dacă începeți să auziți brusc un zgomot care vine de sub mașină, așa cum nu ați mai auzit până acum, este posibil să aveți probleme cu transmisia. Această problemă poate fi minoră însă poate semnala o problemă mai serioasă pe viitor.

Un zgomot care provine de la transmisia mașinii poate fi cauzat de deteriorarea fluidului transmisiei automate. Acest fluid are grijă ca toate componentele să fie lubrifiate. Cu trecerea timpului și cu utilizarea constantă, acest fluid își pierde proprietățile protectoare și nu mai oprește frecarea. Frecarea este ceea ce dăunează acestui sistem complex de transmisie automată.

Dacă auziți zgomote ciudate precum sunetul unor lovituri sau ca și cum ar exista obiecte mici care se mișcă în interior, transmisia poate avea deja probleme serioase. Este important să ajungeți la un mecanic calificat care să analizeze și să rezolve această situație imediat.

Unele zgomote pot fi probleme simple cauzate de lichidul de transmisie, în timp ce altele pot semnale probleme mai grave. Desigur, dacă aveți posibilitatea încercați să verificați lichidul de transmisie. Dacă nu, încercați să vă consultați cu un mecanic specializat în ceea ce înseamnă simptomele prezentate de o cutie de viteze defectă. El va rezolva această problemă.

Se simte miros de ars

Mașina nu ar trebui să miroase a ars iar o astfel de situație trebuie să vă preocupe serios. Una din cele mai frecvente cauze ale mirosului de ars ce provine din transmisie îl reprezintă fluidul supraîncălzit. Fluidul are un rol foarte important în protejarea acestui sistem foarte scump și complex care în principal se ocupă de lubrifierea componentelor.

Atunci când proprietățile de lubrifiere ale lichidului de transmisie se diminuează din cauza timpului care a trecut și a kilometrilor parcurși, acesta va lăsă frecarea necontrolată. Frecarea determină defalcarea părților și cel mai probabil acumularea de reziduri. Dacă acest sistem complex se strică reparația este foarte scumpă și totodată incomodă.

De cele mai mute ori o astfel de situație este cel mai des determinată de nivelul scăzut al lichidului de transmisie. Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza unei scurgeri. Spre deosebire de uleiul de motor, lichidul de transmisie nu se diminuează cu timpul. De asemenea, acest lucru se poate întâmpla și dacă ați folosit pentru mașina voastră tipul greșit de lichid.

Dacă simțiți că vine un miros de ars de la transmisie, este timpul să acționați înainte de a avea o problemă și mai mare. Verificați nivelul lichidului dacă știți cum iar dacă nu aveți cunoștințe în domeniu apelați cât mai urgent la un mecanic care poate detecta ușor care sunt simptomele unei cutii de viteze defecte.

Pierde din putere

Mașina își pierde din putere și pierde tracțiunea atunci când aveți cea mai mare nevoie de ea? Dacă vi se întâmplă acest lucru înseamnă că întâmpinați o problemă serioasă ce ține de siguranță. Dacă aveți probleme cu transmisia atunci când sunteți la volan și trebuie să accelerați pentru a evita o situație neplăcută aceasta este o problemă de-a dreptul înfricoșătoare.

Computerul mașinii trimite un semnal către transmisie pentru a schimba treapta de viteză apoi trimite un semnal pentru a duce energia către roți. Dacă ceva este defect, semnalul nu este trimis corect.

Aceasta reprezintă o problemă serioasă ce ține de siguranță. Dacă transmisia automată a vehiculului nu funcționează în parametrii optimi, atunci oricând conduceți mașina vă puteți afla într-un real pericol. Dacă simțiți că nu puteți avea încredere în mașină voastră trebuie să ajungeți cu ea cât mai repede la un service auto sau atelier de reparații.

Lichid scăzut/scurgeri de lichid

Ați observat un lichid de culoare roșu aprins sau roșu închis în mașină sau în garaj? Dacă da, este posibil ca acesta să fie lichidul pentru transmisia automată. Deoarece lichidul de transmisie nu ar trebui să curgă niciodată, acest lucru ar putea duce la o defecțiune foarte gravă a transmisie iar reparația este foarte incomodă și foarte costisitoare.

Spre deosebire de uleiul de motor, lichidul de transmisie nu se diminuează în mod normal din cauza timpului și al kilometrajului. Deci, dacă vedeți că lichidul de transmisie are un nivel scăzut atunci înseamnă că aveți o scurgere pe undeva. Fluidul scăzut poate genera o frecare puternică ceea ce va duce la defectarea parților interioare și eventual la o defalcare completă a transmisiei.

Cât de gravă este lipsa uleiului din cutia de viteze și ce simptome pot apare?

Dacă nu faceți nimic pentru a rezolva această situație, care momentan nu este foarte gravă se va transforma într-una foarte serioasă. Uneori trebuie schimbată o garnitură care curge sau eventual un furtun. Amintiți-vă, nu neglijați o problemă mica cu transmisia dacă nu doriți o problemă mai mare mai târziu.

Scurgerile, lichidul, sau lipsa uleiului din cutia de viteze automată transmit simptome clare pe care de cele mai multe ori nu facem decât să le neglijăm. Reparația va fi mult mai ușoară și mult mai puțin costisitoare dacă problema este rezolvată mai devreme. Verificați dacă există lichid roșu sub mașină pentru a rezolva o eventuală scurgere înainte de a fi prea târziu.

Verificați martorii din bord

Aceștia sunt prezenți pentru a vă ajuta să aflați dacă există o problemă în acest moment cu mașina sau dacă poate apărea una în viitor. Dar martorii din bord pot identifica o problemă cu mai multe sisteme ale mașinii nu doar transmisia.

Pentru a depista usor problema cu care va confruntati aveti nevoie de un instrument de diagnoza auto profesional. In functie de autovehiculul pe care doriti sa-l testatati aveti posibilitatea de ail alege pe cel mai potrivit dintre-o gama de testere auto performante si care au si un raport calitate-pret foarte bun:

  • Produsele recomandate pentru Dacia/ Renault:

CAN Clip PRO - ediagnoza
Cel mai bun pret -> CAN CLIP PRO (tester reprezentanta)

Ofera o diagnoza profesionala pentru toata gama de autovehicule Renault si Dacia.

Detine multe functii avansate specifice testerelor de reprezentanta. Toate acestea sunt disponibile in program.

Poate fi instalat pe orice PC/laptop cu sistem de operare Windows XP/7

Detine meniu in limba roman.

  • Produsele recomandate pentru Mercedes:

MB Star C4 - Ediagnoza
Cel mai bun pret -> MB Star C4 (SD connect)

Ofera suport pentru protocolul UDS ceea ce inseamna ca poate fi folosit chiar si pentru cele mai noi modele de masini.

Wifi de calitate cu conectivitate de pana la 10m.

Ofera acoperire pentru toate modulele masinii si functioneaza pe masini incepand cu anul 1989.

Ofera informatii complete despre starea autovehiculului.

Mercedes Benz XENTRY SF Connect C5 Star diagnosis - ediagnoza
Cel mai bun pret -> Mercedes Benz XENTRY SF Connect C5 Star diagnosis

Ofera diagnosticarea intregului sistem electronic.

Testeaza componentele electronice ale masinii precum si reprogramarea acestora.

Suporta masini incepand cu anul 1989 pana in prezent (Car, Bus, Trucks, Sprint, Smart).

  • Produsele recomandate pentru VAG (Audi/Skoda/Seat/VW):

VCDS 18.2(romana) - Ediagnoza
Cel mai bun pret VCDS 18.2 Romana

Este un produs de diagnoza cu functii avansate, 100% original

Este FULL ACTIVAT si disponibil in limba romana

Puteti testa usor toate modulele autovehiculului

Cele mai importante functii de testare

VAS 6154 PLUS - Ediagnoza
VAS 6154 PLUS

Ofera suport UDS

Ofera codari si adaptari avansate

Permite vizualizarea parametrilor in timp real

Utilizeaza cele mai cunoscute protocoale de comunicare

  • Produsele recomandate pentru Opel

OP COM Pro
Cel mai bun pret OP COM Pro

Poate activa diverse functii si componente

Reseteaza intervale de service

Este un instrument usor de utilizat

Functii de diagnosticare si caracteristici puternice

FVDI Abrites Commander - Ediagnoza
Cel mai bun pret FVDI Abrites

Detine caracteristici si functii performante la un pret accesibil

Va ofera testari auto rapide, complexe si corecte avand in raport calitate-pret greu de egalat

Beneficiati de functii speciale precum cele de citire si scriere EEPROM, corectarea kilometrajului si multe altele

  • Produsele recomandate pentru BMW

Interfata diagnoza BMW ISTA - Ediagnoza
Cel mai bun pret – Interfata diagnoza BMW ISTA

Ofera suport double K-line.

Ofera functii avansate si codari pentru toate modelele produse de BMW.

Poate fi folosit cu mai mutle softuri mult mai performante.

BMW COM NEXT - Ediagnoza
COM Next – Tester reprezentanta BMW

Functioneaza cu orice masina BMW incepand cu anul 1985 pana in prezent.

Cu ajutorul acestui instrument puteti efectua diagnoza pentru toate modulele masinii. In plus, detine functia multiplexor.

Functioneaza pe orice model de BMW incepand cu anul 1985 inclusiv motociclete, BMW, Mini si Rolls Royce.

Pachet complet diagnoza BMW ICOM NEXT - Ediagnoza
Cel mai bun pret Pachet complet diagnoza BMW ICOM NEXT

Este un tester de reprezentanta care va ofera functii si caracteristici puternice

Vine impreuna cu un laptop de diagnoza Dell E5430

Detine un Hard Disk Kingston 480 GB cu softul ISTA/p respectiv ISTA/d 2018

  • Produsele recomandate pentru Citroen/ Peugeot

Lexia 4 - Ediagnoza
Cel mai bun pret – Lexia 4

Acesta este un instrument de diagnoza folosit de dealeri pentru autoturisme si autoutilitare Peugeot si Citroen

Este compatibil cu majoritatea modelelor fabricate de Peugeot si Citroen

Lexia 4 functioneaza cu modele fabricate pana in anul 2012

Poate fi utilizat pentru toate functiile de reprezentanta

Lexia 7 - Ediagnoza
Cel mai bun pret -> Lexia 7

Indeplineste toate functiile testerului original – functii de reprezentanta

Permite efectuarea unei diagnoze complete pe toate modelele incepand cu anul 1995

Citeste datele de identificare ale autoturismului/ afiseaza complet datele de identificare/ citeste codurile de eroare/ afiseaza date in timp real si multe altele

  • Produsele recomandate pentru Ford

Tester diagnoza Ford-Mazda ELS - Ediagnoza
Cel mai bun pret -> Tester diagnoza Ford-Mazda ELS

Lucreaza foarte bine cu soft-urile care suporta protocolul J2534

Suporta toate caracteristicile speciale ale producatorului transformandu-l intr-un tester auto puternic

Puteti executa multe proceduri de diagnosticare de service

VCM IDS - Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover - Ediagnoza
Cel mai bun pret – VCM IDS – Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover

Este cel mai performant tester pentru diagnoza autovehiculelor Ford – Mazda – Jaguar- Land Rover

Ofera o identificare automat a autovehiculelor

Acceseaza toate calculatoarele de pe vehicul

Parametrii selectati pot fi vizualizati in format grafic si pot fi imprimate ulterior

 Lonsdor ST- P181 – Tester diagnoza Porsche - Ediagnoza
Cel mai bun pret – Lonsdor ST- P181 – Tester diagnoza Porsche

Detine functii performante si este un produs indispensabil pentru toti posesorii Porsche

Acest instrument va ajuta sa reduceti considerabil deteriorarea motorului, a bateriei si a bujiilor

Este un dispozitv usor de utilizat, are un design curat, simplu si este usor de transportat datorita dimensiunilor reduse

Nu aveti nevoie de cunostinte de specialitate pentru a utiliza acest instrument

Transmisia mașinii conține numeroși senzori care pot indica dacă se întâmplă ceva neobișnuit cu transmisia automată a mașinii. Simptomele unei cutii de viteze automate defecte sunt multiple, uneori poate fi de vină lipsa de ulei din cutia de viteze automată care prezintă simptome clare de cele mai multe ori. Însă poate fi posibilă și orice altă defecțiune pe care o puteți afla cu ajutorul unui tester de diagnoză auto sau apelând la un service auto.

Transmisia conține numeroși senzori care pot identifica dacă este ceva în neregulă iar acești senzori sunt trimiși către computerul mașinii. Astfel, martorii din bord vă anunță că ceva este în neregulă cu mașina. De ce s-a aprins martorul din bord? Pentru că problema este legată de transmisia mașinii și o detectare precoce a problemei poate duce la o soluționare mult mai ușoară. Dacă așteptați, problema mica se poate transforma în una foarte mare și foarte costisitoare.

Dacă martorii din bordul mașinii s-au aprins verificați imediat care este problema. Este posibil să fie o problemă minoră pe care computerul mașinii a sesizat-o și care v-ar putea scapă de o reparație foarte costisitoare pe viitor.

Concluzii

Multe probleme cu cutia automată pot începe ca și probleme mici iar apoi se pot transforma în probleme serioase care vă vor opri să mai puteți circula cu mașina. Ignorarea semnalelor, cum ar fi simptomele enumerate mai sus, conduce, de obicei, la reparații foarte costisitoare. Problemele la început sunt mici iar reparațiile sunt mult mai accesibile. Astfel, puteți împiedica costuri ulterioare mult mai mari.

Dacă liniștea, timpul și banii voștri sunt importanți și vă confruntați cu oricare dintre aceste probleme cu cutia de viteze automată, testați-vă mașina acasă sau mergeți la un service auto pentru a rezolva problemele de preferat cât timp sunt încă probleme mici.

Articole recomandate

Caseta de direcție funcționează ciudat? Dintre toate simptomele care pot indica o defecțiune a casetei de direcție este greu să
Un cititor de coduri va ofera cea mai usoara modalitate de a citi si de a sterge codurile de eroare
Cele mai bune testere auto universale Testerele auto sunt acele instrumente care va ajuta sa va mentineti autovehiculul in cea