Cum sa va alegeti testerul auto/scanerul auto potrivit?

Pentru majoritatea oamenilor, automobilul lor reprezinta mai mult decat un simplu dispozitiv de transport. Dar stiti ca impreuna cu un scaner auto, va puteti cunoaste masina mai bine ca oricand? In acest fel puteti forma o legatura cu masina pentru a verifica starea in care se afla si pentru a efectua anumite reparatii. Unii oameni le ofera autovehiculelor lor nume, altii isi gasesc linistea in scanului soferului si se bucura de drum, altii pot elibera tensiune in trafic sau chiar canta la volan. Oricare ar fi obiceiurile voastre, siguranta si starea autovehiculului pe care il conducem este la fel de importanta pentru noi toti.
O modalitate de a va cunoaste masina la un nivel mai personal si totodata mult mai detaliat este cu ajutorul unui tester de diagnoza auto numit si scaner OBD de diagnosticare.

Cum va puteti cumpara cel mai bun si cel mai potrivit scaner obd?

Aici va vom raspunde la toate intrebate legate de scanere si alte instrumente de diagnosticare auto, facandu-va mult mai usoara alegerea unui scaner auto potrivit.

De ce tip de tester auto/scaner auto obd aveti nevoie?

Acest lucru depinde in cea mai mare masura de vehiculul si cerintele dumnevoastra. In mod ideal, ar trebui sa mergeti cu scanerele OBD2, intrucat acestea sunt instrumente mai puternice. Cu toate acestea, scanerele OBD2 nu suporta masini realizate cu mai mult ani in urma (de obicei mai vechi de anul 1996), astfel incat acest lucru poate fi o problema.

In primul rand este important sa alegeti un tester auto compatibil cu vehiculul dumnevoastra. Urmatorul pas este acela de a lua in considerare diferite tipuri extistente de testere auto. Aceste sunt explicate cat se poate de clar si cu detalii in graficul de mai jos si cu diferentele dintre acestea.

Criteriu Scanere Auto OBD I Scanere Auto OBD II

Vezi aici ▷ Foxwell GT80 Plus

Vezi aici ▷ ELM 327 Bluetooth

Compatibilitatea vehiculelor Masini fabricate inainte de 1996. Ofera acoperire si pentru unele camioane Autovehiculele fabricate in 1996 si mai tarziu. Unele scanere accepta camioane mari si masini electrice.
Utilizarea Usor de utilizat dar cu functionalitati limitate Usor de folosit chiar si cu mai multe functionalitati
Diagnostic Semi-automat Complet automat
Functii principale Ofera rezultate dupa luarea in considerare a combustibilului si a consumului de energie al vehiculului. Poate executa toate functii OBD I + functii suplimentare inclusiv, teste de smog, grafice, personalizare, inregistrare si redare etc.
Solutii Poate verifica actuatorul si senzorul pentru rezistenta. Toate valorile in afara intervalului sunt trimise inapoi la ECM Imbunatatiri aduse formatului de mesaje si protocoalelor care iau in considerare diversi factori si calcule suplimentare
Fiabilitate Scazuta Foare crescuta
Interfata Pentru fiecare producator (fiecare scaner este specific unui producator) Universal ( un scaner/ tester uto suporta mai multe marci de autovehicule)
Exemplu de eroare CEL ( martorii din bordul masinii) C2132 (in ordine alfabetica urmat de patru cifre)
Conexiune In mod obisnuit este conectat la consola Cele mai multe dintre aceste instrumente lucreaza la distanta prin Bluetooth sau Wifi

Diferentele dintre instrumentele de diagnoza auto:

  • Cititoarele de coduri simple
  • Testerele auto/Scanerele auto cu functii simple si cateva functii avansate
  • Testerele/Scanerele auto profesionale care pot efectua si functii de baza dar care sunt dotate in principal cu functii foarte performante si avansate
CITITOR DE CODURI SIMPLU TESTERE/ SCANERE AUTO – FUNCTII SIMPLE SI AVANSATE TESTERE/ SCANERE AUTO PROFESIONALE

Vezi aici ▷ Scaner diagnoza Autel GS 500

Vezi aici ▷ OBDeleven

Vezi aici ▷ Autel MaxiSys Pro MS908P
Foarte accesibil Accesibil Costisitor
Poate citi si sterge codurile DTC Creat pentru functii de baza, dar poate efectua si animite functii avansate Poate efectua functii de baza cat si cele mai avansate si performante functii intalnite pe piata de testere auto
Aveti acces la cateva PID-uri si puteti sterge erorile aparute in bord, dar nu ofera solutii de depanare, date in timp real, grafice sau alte caracteristici detaliate. Cititi codurile de baza cu acces la toate PID-urile majore. In plus primiti definitii despre codurile obitnute si informatii despre diagnoza de baza. Face tot ceea ce fac si restul scanerelor/testelor auto insa avand in plus caracteristici adaugae si functii foarte puternice suplimentare pe care nu le puteti intalnit la alte instrumente de diagnoza.
Este un produs bun pentru cei care isi doresc sa-si cunoasca mai bine masina si sa rezolve mici probleme Perfect pentru iubitorii de masini, care doresc sa-si perfectioneze vehiculele si sa economiseasca sume mari de bani scapand de vizitele la un mecanic auto. Este creat special pentru profesionisiti mecanici auto. Este ideal pentru un service auto sau atelier de reparatii. Nu este potrivit pentru persoanele care nu au cunostinte in acest domeniu.

Concluzie

In graficul prezentat v-am aratat produse cu caracter orientativ dar bineinteles gama noastra de produse nu se rezuma la cele prezentate. Dispunem de o gama foarte variata de scanere auto/testere auto si de scanere/ testere auto pentru camioane, remorici si utilaje grele, care pot realiza functii simple, pentru intretinerea autovehiculelor si de asemenea, testere/ scanere auto profesionale cu functii extrem de puternice.

Instrumentul de diagnoza auto potrivit il descoperiti in functie de nevoile dumnevoastra si in functie de autovehiculul pe care doriti sa-l testati. Testerele/Scanerele auto cu functii simple si avansate sunt in general cele mai populare, deoarece ofera un echilibru intre functiile de baza si cele avansate. Daca sunteti un pasionati de domeniul auto si doriti sa va testati autovehiculul si sa realizati mici reparatii atunci acesta este un produs bun pentru dumnevoastra. Sunt instrumente de diagnoza auto usor de folosit, compacte si detin ghiduri de utilizare si tutoriale.

Cu toate acestea, daca sunteti un profesionist sau aveti nevoie de un instrument de diagnoza auto care poate realizate functii foarte avansate si performante, optati pentru scanerele/ testerele auto profesionale. Acestea sunt de dimensiuni mare, dar ofera tot ceea ce are nevoie un mecanic sau un atelier de reparatii/service auto! De asemenea, ar trebui sa alegeti scanerul/testerul auto care poate sustine autovehiculul dumnevoastra iar acest lucru depinde si de anul in care acesta a fost fabricat. Exista si scanere auto 2 in 1, care suporta atat modelele de masini noi cat si cele mai vechi. Acestea pot fi o optiune buna daca aveti de exemplu mai multe masini de epoca sau de colectie. Asigurati-va ca alegeti un scaner/ tester auto care va ofera toate functionalitatile de care aveti nevoie.

Articole recomandate

Ce laptop imi trebuie pentru un service auto? Cu ceva timp in urma problema emisiilor provenite de la autovehiculele cu
La cati km se schimba distributia pe lant sau curea? Afla raspunsurile corecte de la mecanicii eDiagnoza.ro! Nu conteaza cate
Masina ta nu mai vrea sa porneasca sau s-a oprit in mers si nu stii ce a dus la aceasta