Simptome oprire masina in mers. Descopera care sunt cauzele si SOLUTIILE PRACTICE de remediere a problemei

Masina ta nu mai vrea sa porneasca sau s-a oprit in mers si nu stii ce a dus la aceasta problema? Afla care sunt principalele motive pentru care masina nu mai porneste si toate detalile importante pe care trebuie sa le cunosti pentru a rezolva rapid aceasta situatie.

Care sunt cele mai probabile motive pentru care masina s-a oprit din mers sau nu mai porneste?

Cea mai parte din posesorii de automobile au intampinat cel putin o data o astfel de problema. Motivele care duc la o astfel de situatie deloc placuta sunt diverse iar tocmai din aceasta cauza este foare greu sa stii cu exactitate care este problema si cum o poti rezolva rapid. Exista multe lucruri ce pot duce la o astfel de situatie insa nu trebuie sa te ingrijorezi, orice problema se poate rezolva usor odata ce ai aflat cauza exacta.

Principalele motive din cauza carora masina nu mai porneste sau s-a oprit:

 • Probleme la conexiunea eletrica
 • Probleme cu bateria
 • Electromotorul este defect
 • Probleme cu sistemul de securitate
 • Transmisia sau pompa pentru combustibil
 • Probleme la sistemul de aprindere sau cel de combustibil

Cand te afli intr-o astfel de situatie este important sa incepi verificare rand pe rand pana cand toate componentele sunt testate. Astfel vei afla care este sursa problemelor. Eliminand cele mai probabile variante esti mult mai aproape de a afla care este problema cu care te confrunti.

In primul rand fii sigur ca detii o baterie intr-o stare foarte buna, intrucat de cele mai multe ori principalul motiv din cauza caruia masina se opreste sau refuza sa mai porneasca este bateria, in special in sezonul rece. De asemenea, verifica si bujiile cu mare atentie intrucat si ele sunt responsabile pentru astfel de probleme cu masina. Pe viitor acorda o mai mare atentie carburantului si uleiului. Alegeti variantele potrivite pentru tipul de autovehicul pe care il detii.

Pentru a afla mult mai usor care este starea autovehiculului tau poti opta pentru un tester auto profesional si astfel vei afla toate informatiile importante despre starea masinii. In plus, vei economisi sume considerabile de bani daca alegi sa realizezi diagnoza auto singur comparativ cu sumele cerute intr-un service auto sau atelier de reparatii. Mai multe informatii despre produsele pe care le poti utiliza sunt chiar aici.

Ce poti face in situatia in care bateria este complet descarcata?

Ce poti face in situatia in care bateria este complet descarcata?

Atunci cand masina nu porneste de cele mai multe ori vinovat este acumulatorul masinii care nu mai poate oferi cantiatatea de energie pentru alimentarea consumatorilor.

Daca masina nu mai porneste, demarorul incearca sa functioneze insa nu reuseste, bordul se aprinde pentru cateva secunde apoi se stinge sau palpaie. Daca ai avut anterior probleme cu pornitul masinii sunt sanse mari ca problema ta sa porneasca de la acumulatorul masinii.

Acumulatorul este descarcat. Ce poti face?

 • Poti achizitiona o bateria noua insa desi este cea mai usoara varianta este si cea mai costisitoare
 • Poti porni masina cu ajutorul acumulatorului unui alt autovehicul astfel:
  1. Porneste motorul masinii care va furniza energia
  2. Urmatorul pas este sa conectezi cablurile la bateria descarcata si apoi le vei conecta si pe autovehiculul pornit, la bateria acestuia
  3. Atunci cand conectezi bornele bateriei ai mare grija. Daca inversezi polaritatea risti ca bateria sa explodeze.
  4. Daca dupa tot acest proces bateria inca iti face probleme incerca sa reincarci bateria cu ajutorul unui redresor.

Este important sa stii ca atunci cand motorul porneste, in acel moment borna pozitiva trebuie deconectata. Daca nu o deconectezi exista riscul ca alternatorul sa se strice.

In cazul in care acest lucru nu functioneaza si doresti sa pui bateria pe redresor este important sa veriifici gradul de deterioare si daca acumulatorul permite reincarcarea.

Cum pornesti masina prin impingere?

Cum pornesti masina prin impingere?

In cazul in care nu te poate ajuta niciun prieten si te afli intr-o situatie limita, poti porni masina prin impingere. Mare atentie, acest lucru este disponibil numai pentru masinile cu cutii manuale!

Cum realizezi aceasta operatiune:

 • Cauta cateva persoane prin zona dornice sa te ajute
 • Stai la volan, cobora frana de mana, deschide contactul pana in treapta a doua, alege treapta a doua a cutiei de viteze si tine piciorul pe ambreiaj
 • Atunci cand masina este impinsa trebuie sa dai drumul brusc la ambreiaj.

Atunci cand acumulatorul masinii este descarcat vei auzi electromotorul cum se invarte insa nu are puterea necesara sa o porneasca.

Te intrebi cum va porni masina in urma acestei operatiuni? Datorita electromotorului aceasta fiind componenta care va porni motorul. Inertia va face ca motorul sa fie pus in miscare. Daca masina a pornit, stai cateva minute cu motorul pornit pentru ca bateria sa se incarce.

Masina scoate zgomote neobisnuite si nu porneste. De ce?

Ai verificat combustibilul iar rezervorul este plin. Cu toate acestea masina nu vrea sa porneasca. De ce? Cel mai probabil exista o problema de conexiune sau anumite piese sunt defecte.

Variantele cele mai probabile pentru o o astfel de problema, cu toate ca bateria se afla intr-o stare buna iar rezervorul de combustibil este plin sunt:

 • Pomba de combustibil sau transmisia sunt defecte
 • Demarorul este defect
 • Sistemul de combustibil a suferit defectiuni sau exista probleme la aprindere
 • Temperatura de afara este scazuta
 • Ploua si se formeaza umiditate sub capacul distribuitorului

Invarti cheia si nimic nu se intampla. Un sentiment foarte neplacut si frustrant in acelasi timp. O astfel de situatie poate fi rezolvate usor daca afli care este sursa problemelor si cum poti evita ca acest lucru sa nu se mai repete.

Intr-o astfel de situatie masina poate avea o problema cu transmisia. Daca se intampla sa ramai deseori cu foarte putin combustibil sau folosesti masina avand o presiune necorespunzatoare a combustibilului masina ta poate ajunge sa aiba probleme cu. Acest lucru se intampla deoarece se genereaza caldura iar aceasta uzeaza peste limita normala pomba de combustibil.

Daca ai probleme cu demarorul iti poti da seama foarte usor de acest lucru. Testeaza modul in care luminile functioneaza si vezi daca acestea sunt in regula inainte de a porni masina. In cazul in care acestea isi pierd din luminozitate atunci cand pornesti motorul exista o problema pe care o poti depista singur cu un instrument de testare auto profesional .

Problemele ce tin de aprindere sau de sistemul de combustibil sunt des intalnite si chiar si la cea mai mica defectiune te pot lasa cu masina in drum. Functionarea necorespunzatoare a unei bobine sau chiar un filtru de combustibil infundat iti poate da mari batai de cap. Nu iti faceti griji, astfel de componente pot fi schimbate foarte usor.

Exista situatii in care masina nu porneste din cauza temperaturilor scazute. Intr-o astfel de situatie masina nu are o problema insa singurul impediment este perioada de timp pana cand o vei putea porni. De asemenea, alte probleme ce tin tot de conditiile meteo apar atunci cand ploua intrucat sub capacul distribuitorului se poate acumula umiditate sau cand temepraturile sunt scazute.

Cum poti preveni o astfel de situatie neplacuta pe viitor?

Masina nu mai porneste sau se opreste in mers atunci cand bateria este descarcata, cand nu mai ai combustibil sau atunci cand o componente este defecta.

Cum poti proteja bateria masinii pentru a o utiliza o perioada mai mare de timp? Este important ca atunci cand opresti motorul toti consumatorii precum radioul, aerul conditionat, luminile sa fie deja inchisi. Un alt lucru ce poate scurta durata de viata a bateriei este nefolosirea masinii pentru o perioada lunga de timp si mai ales iarna cand temperaturile sunt mult mai scazute. In aceasta situatie acumulatorul masinii se va descarca. Este de preferat sa parcurgi trasee mai lungi pentru a ii oferi posibilitatea alternatorului sa incarce cat mai bine bateria. De asemenea, pentru a afla exact care este starea masinii tale dupa o perioada in care nu ai folost-o, sau chiar daca ai folosit-o in mod constant si vrei sa vezi care este starea reala in care se afla un scaner auto iti ofera toate informatiile de care ai nevoie.

In functie de marca de autovehiculului pe care doresti sa-l testezi, mai jos iti prezentam cele mai solicitate produse de pe piata in functie de marca autovehiculului:

 • Produsele recomandate pentru Dacia/ Renault:
 • CAN Clip PRO - ediagnoza
  Cel mai bun pret -> CAN CLIP PRO (tester reprezentanta)

  Ofera o diagnoza profesionala pentru toata gama de autovehicule Renault si Dacia.

  Detine multe functii avansate specifice testerelor de reprezentanta. Toate acestea sunt disponibile in program.

  Poate fi instalat pe orice PC/laptop cu sistem de operare Windows XP/7

  Detine meniu in limba roman.

 • Produsele recomandate pentru Mercedes:
 • MB Star C4 - Ediagnoza


  Cel mai bun pret VCDS 18.2 Romana

  Este un produs de diagnoza cu functii avansate, 100% original

  Este FULL ACTIVAT si disponibil in limba romana

  Puteti testa usor toate modulele autovehiculului

  Cele mai importante functii de testare

  VAS 6154 PLUS - Ediagnoza
  VAS 6154 PLUS

  Ofera suport UDS

  Ofera codari si adaptari avansate

  Permite vizualizarea parametrilor in timp real

  Utilizeaza cele mai cunoscute protocoale de comunicare

 • Produsele recomandate pentru Opel
 • OP COM Pro
  Cel mai bun pret OP COM Pro

  Poate activa diverse functii si componente

  Reseteaza intervale de service

  Este un instrument usor de utilizat

  Functii de diagnosticare si caracteristici puternice

  FVDI Abrites Commander - Ediagnoza
  Cel mai bun pret FVDI Abrites

  Detine caracteristici si functii performante la un pret accesibil

  Va ofera testari auto rapide, complexe si corecte avand in raport calitate-pret greu de egalat

  Beneficiati de functii speciale precum cele de citire si scriere EEPROM, corectarea kilometrajului si multe altele

 • Produsele recomandate pentru BMW
 • Interfata diagnoza BMW ISTA - Ediagnoza
  Cel mai bun pret – Interfata diagnoza BMW ISTA

  Ofera suport double K-line.

  Ofera functii avansate si codari pentru toate modelele produse de BMW.

  Poate fi folosit cu mai mutle softuri mult mai performante.

  BMW COM NEXT - Ediagnoza
  COM Next – Tester reprezentanta BMW

  Functioneaza cu orice masina BMW incepand cu anul 1985 pana in prezent.

  Cu ajutorul acestui instrument puteti efectua diagnoza pentru toate modulele masinii. In plus, detine functia multiplexor.

  Functioneaza pe orice model de BMW incepand cu anul 1985 inclusiv motociclete, BMW, Mini si Rolls Royce.

  Pachet complet diagnoza BMW ICOM NEXT - Ediagnoza
  Cel mai bun pret Pachet complet diagnoza BMW ICOM NEXT

  Este un tester de reprezentanta care va ofera functii si caracteristici puternice

  Vine impreuna cu un laptop de diagnoza Dell E5430

  Detine un Hard Disk Kingston 480 GB cu softul ISTA/p respectiv ISTA/d 2018

 • Produsele recomandate pentru Citroen/ Peugeot
 • Lexia 4 - Ediagnoza
  Cel mai bun pret – Lexia 4

  Acesta este un instrument de diagnoza folosit de dealeri pentru autoturisme si autoutilitare Peugeot si Citroen

  Este compatibil cu majoritatea modelelor fabricate de Peugeot si Citroen

  Lexia 4 functioneaza cu modele fabricate pana in anul 2012

  Poate fi utilizat pentru toate functiile de reprezentanta

  Lexia 7 - Ediagnoza
  Cel mai bun pret -> Lexia 7

  Indeplineste toate functiile testerului original – functii de reprezentanta

  Permite efectuarea unei diagnoze complete pe toate modelele incepand cu anul 1995

  Citeste datele de identificare ale autoturismului/ afiseaza complet datele de identificare/ citeste codurile de eroare/ afiseaza date in timp real si multe altele

 • Produsele recomandate pentru Ford
 • Tester diagnoza Ford-Mazda ELS - Ediagnoza
  Cel mai bun pret -> Tester diagnoza Ford-Mazda ELS

  Lucreaza foarte bine cu soft-urile care suporta protocolul J2534

  Suporta toate caracteristicile speciale ale producatorului transformandu-l intr-un tester auto puternic

  Puteti executa multe proceduri de diagnosticare de service

  VCM IDS - Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover - Ediagnoza
  Cel mai bun pret – VCM IDS – Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover

  Este cel mai performant tester pentru diagnoza autovehiculelor Ford – Mazda – Jaguar- Land Rover

  Ofera o identificare automat a autovehiculelor

  Acceseaza toate calculatoarele de pe vehicul

  Parametrii selectati pot fi vizualizati in format grafic si pot fi imprimate ulterior

   Lonsdor ST- P181 – Tester diagnoza Porsche - Ediagnoza
  Cel mai bun pret – Lonsdor ST- P181 – Tester diagnoza Porsche

  Detine functii performante si este un produs indispensabil pentru toti posesorii Porsche

  Acest instrument va ajuta sa reduceti considerabil deteriorarea motorului, a bateriei si a bujiilor

  Este un dispozitv usor de utilizat, are un design curat, simplu si este usor de transportat datorita dimensiunilor reduse

  Nu aveti nevoie de cunostinte de specialitate pentru a utiliza acest instrument

  Pentru a iti proteja masina de astfel de situatii acorda o atentie deosebita combustibilului si uleiului utilizat, astfel componentele vor avea o durata mai mare de viata si masina ta va fi in cea mai buna conditie pentru o perioada lunga de timp.

  De asemenea, atunci cand te hotarasti sa pleci la un drum lung asigura-te ca autovehiculul nu te va lasa in mijlocul drumului. Pentru a evita astfel de situatii ofera-i masinii tale o testare auto profesionala. Toate informatiile necesare chiar aici.

  Articole recomandate

  testere auto - masini eletrice - hibrid
  Facem tot posibilul sa va oferim cele mai relevante informatii din domeniul auto pentru a alege masina potrivita si pentru
  Ce defecte poate avea aerul conditionat auto? Cauza cea mai probabila din cauza careia aparatele de aer conditionat ale masini
  Cele mai bune testere auto universale Testerele auto sunt acele instrumente care va ajuta sa va mentineti autovehiculul in cea